Theo Baby Ik ben geboren in Amsterdam op 19 mei 1956. Ik ben de jongste uit een gezin van zes kinderen en heb vier broers en een zus. Mijn vader en moeder hadden een schoenenwinkel en een schoenreparatie. Toen ik nog een peuter was verhuisde mijn ouders (en ik dus ook) naar Delfzijl, helemaal in Noord Groningen. Ook daar hadden ze een schoenenwinkel. Ik weet nog hoe de lijm rook die mijn vader gebruikte om de zolen te plakken.
Theo Kind Ik ging naar de RK lagere school Sterre der Zee, waar de broeders van Saint Louis les gaven. Die broeders liepen meestal op sandalen, ook in de winter. In die tijd werd er in de klas gewoon pijp of sigaar gerookt door de onderwijzer!

Vanaf de middelbare school schrijf ik korte verhalen, maar deed er niks mee. Pas toen ik vader werd en mijn kinderen (Simon en Leonie) verhaaltjes ‘uit het hoofd’ ging vertellen ben ik ook weer met schrijven begonnen. Sommige van die verhaaltjes van toen heb ik op de site gezet (kijk bij Verhaaltjes van toen).

In 2012 is mijn eerste kinderboek Mijn vader is een dredhoofd uitgekomen.
Theo Eind Middelbare School In 2013 werd dit bekroond met de gedeelde tweede plaats van de Hotze de Roosprijs te Zaandam. In mei 2016 is Spes uitgekomen, een verhaal dat vanuit de honden en mensen is geschreven. Ik heb zelf vroeger een hond gehad, Frits, een vuilnisbakkie. Het was een lieve, maar jaloerse hond, die ik helaas weg moest doen toen mijn zoon werd geboren. Toen had je nog geen ‘hondenfluisteraars’ die mij misschien hadden kunnen helpen. Hotze de Roos Prijs

Ik woon in Zwolle (met Christien en kat Marley) en werk als pedagoog en loopbaanadviseur. Je kunt mij wakker maken voor zelf gebakken kokosmakronen, pure chocolade, bitterkoekjesijs en amandelspeculaas. Misschien komt dat wel omdat ik vroeger een jaar bakkersknecht ben geweest en toen kon snoepen van al dat lekkers in de bakkerij.